fbpx

Εκμεταλλεύσου με απλούς τρόπους τις ψηφιακές δυνατότητες για να δουλέψεις από το σπίτι.

Τα παγκόσμια γεγονότα τρέχουν και οι κίνδυνοι της πανδημίας είναι πλέον γνωστοί σε όλους μας καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης της.
Ο κορονοϊός ( covid-19 )που εξαπλώνεται πλέον με γρήγορους ρυθμούς και στην Ευρώπη έχει αλλάξει τα δεδομένα τις καθημερινότητας μας.
Σε αυτή την καθημερινότητα εκτός από τις κοινωνικές επαφές μας ένα μεγάλο κομμάτι είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μας .
Η κυβέρνηση της Ελλάδος έκλεισε υποχρεωτικά καταστήματα και χώρους με μεγάλη και πυκνή επισκεψιμότητα. Υπάρχουν όμως ακόμη επιχειρήσεις και γραφεία τα οποία λειτουργούν κανονικά.
Φυσικά πολλές από αυτές χρειάζονται φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές ευκολίες. Επιχειρήσεις όμως με κυρία δραστηριότητα γραφείου μπορούν άμεσα να πάρουν μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους καθώς και για τις οικογένειες τους αλλά και για τους γύρω τους.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές σας στους οποίους θα έχετε εγκαταστήσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας τα απαραίτητα προγράμματα και εργαλεία.
  • Με μικρό κόστος μπορείτε να αποκτήσετε ένα web server ο οποίος ρυθμίζεται μέσα σε 10-15 λεπτά και μπορεί να δώσει πρόσβαση σε φακέλους και αρχεία απαραίτητα για τις εργασίες σας σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης από το σπίτι.
  • Δημιουργήστε ένα ομαδικό chat ανά τμήμα εταιρείας σε ένα από τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα δικτύωσης ώστε να μοιράζεστε τις άμεσες απορίες σας με τον υπεύθυνο σας.
  • Τα mail φυσικά είναι ένα μέσο μεταφοράς δεδομένων που όπως και στην κανονική φυσική ροή μιας επιχείρησης έτσι και απομακρυσμένα μπορούν να δώσουν λύσεις.
  • Στην αγορά υπάρχουν διάφορα ψηφιακά προγράμματα τηλεδιάσκεψης τα οποία στις δωρεάν εκδόσεις τους σας δίνουν την δυνατότητα ομιλίας ( με μέγιστο αριθμό ατόμων) άλλα με μια μικρή συνδρομή στον έναν μόνο υπολογιστή ( ο οποίος θα πραγματοποιεί και την κλήση ) μπορείτε να επικοινωνήσετε απεριόριστα χωρίς δεσμεύσεις με τους συναδέλφους σας μέσω video call.
  • Σε ότι αφορά τις τηλεφωνικές κλήσεις η απλή και δωρεάν μέθοδος είναι η εκτροπή η οποία δίνεται σε όλα τα επαγγελματικά πακέτα τηλεφωνίας και μπορεί να μεταφέρει τις κλήσεις από έναν συγκεκριμένο αριθμό σε ένα κινητό ή άλλο σταθερό. Αν διαθέτετε αρκετούς αριθμούς το ίδιο μπορεί να συμβεί για κάθε έναν από αυτούς. Σε πιο προχωρημένες απαιτήσεις υπάρχουν vpn προγράμματα τα οποία μεταφέρουν σε άλλο χώρο τις κλήσεις του τηλεφωνικού σας κέντρου καθώς και την δυνατότητα εξερχόμενων με τον τηλεφωνικό αριθμό της εταιρείας σας.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως την παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης σας υπό κανονικές συνθήκες. Αποτελούν όμως λύσεις εύκολες και οικονομικές προκειμένου από την στιγμή που το είδος της εργασίας σας το επιτρέπει να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού χωρίς να διακοπεί το επαγγελματικό σας έργο. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλετε στην υγεία σας και τον γύρω σας αλλά και στην πιο γρήγορη επαναφορά της κοινωνίας στην κανονικότητα της με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ανθρώπινες και οικονομικές.