Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

12 Tips Για Seo στην Airbnb

12 SEO tips για αναρρίχηση στην Airbnb για το 2020!

Έχεις καταχώρηση στην  airbnb? Θέλεις να μάθεις πως βγαίνουν ψηλότερα από εσένα οι “αντίπαλοι” σου?
Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε 12 tips από επαγγελματίες στο Seo (Search Engine Optimization) που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις το airbnb σου και να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό!

 1. Response time (Χρόνος απάντησης στα μηνύματα)

  Απαντήστε άμεσα στα μηνύματα των υποψηφίων ενοικιαστών. Είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που χρησιμοποιεί η airbnb στα αποτελέσματα αναζήτησης της πλατφόρμας της. Ακόμα και αν είστε απασχολημένοι και δεν μπορείτε να απαντήσετε εκείνη τη στιγμή στα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων, μπορείτε να πείτε απλά “Θα σας απαντήσω σε 1 ώρα”. Αυτό φαίνεται σαν άμεση απάντηση στην πλατφόρμα και θα αξιολογηθείτε ανάλογα.
 2. Ο τίτλος είναι σημαντικός

  Ο τίτλος είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στην κατάταξη της αναζήτησης. Η αναζήτηση γίνεται κατά κύριο λόγο με βάση τις λέξεις που χρησιμοποιούμε στον τίτλο. Οι σημαντικές λέξεις του τίτλου που κρίνουν την αναζήτηση πρέπει να μπαίνουν στην αρχή, λόγω του ότι οι αναζητήσεις από κινητά κόβουν πολύ περισσότερες λέξεις από ότι η αναζήτηση σε σταθερό υπολογιστή. Τα κινητά αποτελούν το 70% των συνολικών συσκευών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να τονίσετε χαρακτηριστικά όπως κοντά στην θάλασσα ή δίπλα στο βουνό στον τίτλο.
 3.  Κάντε τη σελίδα ενδιαφέρουσα και κρατήστε το χρήστη μέχρι το footer

  Όπως σε όλες τις ιστοσελίδες, έτσι και η airbnb χρησιμοποιεί τεχνολογία heatmap ( η τεχνολογία αυτή ανιχνεύει μέχρι πιο σημείο φτάνουν οι χρήστες στη σελίδα σας). Κάθε σελίδα αποτελείται από 3 βασικά σημεία, το header (κεφαλίδα), το κυρίως μέρος, όπου έχει όλες τις πληροφορίες της καταχώρησης, και το Footer (υποσέλιδο). Εμφανίζονται υψηλότερα καταχωρήσεις που οι χρήστες φτάνουν μέχρι και το υποσέλιδο από ότι άλλες που οι χρήστες σταματούν στη μέση του κυρίως θέματος για παράδειγμα. Προσπαθήστε να γράψετε όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέροντα κείμενα που δεν κουράζουν τον αναγνώστη.
 4. Οι φωτογραφίες μετράνε και μετράει και η σειρά τουςΟ ανταγωνισμός εδώ είναι μεγάλος. Χρειάζεστε επαγγελματικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν το κατάλυμα σε καλή ανάλυση. Αναδείξτε το vibe
  του καταλύματος με φωτογραφίες που να δίνουν τη σωστή αίσθηση χωρίς πολύ επεξεργασία. Φροντίστε λοιπόν οι φωτογραφίες να είναι αντιπροσωπευτικές και ρεαλιστικές.
 5. Το Wishlist μετράει αλλά προσοχή στο spam (μόνο τα οργανικά και φυσικά μετρανε)Αν ένα κατάλυμα για παράδειγμα έχει μπει σε πολλές λίστες αγαπημένων, αυτόματα για την πλατφόρμα της airbnb σημαίνει ότι είναι και δημοφιλές. Τα δημοφιλή καταλύματα βγαίνουν πάντα ψηλότερα από τα μη. Φυσικά μετράνε μόνο τα οργανικά και όχι αυτά που έχουν γίνει με κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα παραδείγματος χάριν. Αν ανιχνευθούν τέτοιου είδους τεχνικές, θα υπάρξει και τιμωρία και όλος ο κόπος για την ανάδειξη του καταλύματος θα είναι άσκοπος. Προσοχή λοιπόν.
 6. Διατηρήστε όσο το δυνατό σχετικό το περιεχόμενο με την πραγματικότητα (περιγραφές, φωτογραφίες όπως είναι τώρα κλπ)Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό οι φωτογραφίες σας να είναι αντιπροσωπευτικές και ρεαλιστικές. Μέσω αυτών σαν έχει επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και αν δεν είναι αντάξιες των προσδοκιών του υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αρνητικής αξιολόγησης. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιγραφές. Γράψτε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν προσδοκίες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
 7. Διατηρήστε Ανταγωνιστικές τιμέςΚρατήστε τις τιμές όσο πιο ανταγωνιστικές μπορείτε. Ελέγχετε συχνά τον ανταγωνισμό, με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε πως κινούνται τιμολογιακά οι ανταγωνιστές σας. Ένα trick που αποδίδει είναι να κρατάτε τις τιμές ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό με κάποια έκπτωση που θα το ισοσταθμίζει. Με αυτό τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσετε κόσμο. Προσοχή στην υπερκοστολόγηση. Χρειάζεται τόσο ώστε να πειστεί ο υποψήφιος ότι είναι μια καλή συμφωνία.
 8. Διατηρήστε ανανεωμένο ημερολόγιοΔιατηρήστε όσο δυνατόν πιο ενημερωμένο το ημερολόγιο σας. Ενημερώστε τους ενδιαφερόμενους για τοπικές γιορτές ή κοντινά events που μπορούν να απολαύσουν στην περιοχή αν προτιμήσουν το κατάλυμα σας.
 9. Χρησιμοποιείστε αυστηρούς όρους ακύρωσηςΥπάρχει ένα βασικός κανόνας, οι ακυρώσεις κάνουν κακό στο ranking! Αν και δεν εξαρτάται από εσας μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένους
  και λίγο αυστηρούς όρους όρους ακύρωσης (κυρίως με τις επιστροφές χρημάτων) ώστε ο ενδιαφερόμενος να μην κάνει κράτηση χωρίς να το σκεφτεί καλά.
  Αν δυσκολεύεστε, δείτε τι όρους έχουν οι superhosts! Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πως πρέπει να κινηθείτε. Μην του αντιγράψετε, χρησιμοποιήστε τους για να μπείτε στο νόημα.
 10. Να είστε ενεργοί στην σελίδα ή στην εφαρμογή τακτικά!Νωρίτερα μιλήσαμε για το σύστημα παρακολούθησης των χρηστών μέσα στην πλατφόρμα. Κάτι ανάλογο υπάρχει και στους συνεργάτες της. Υπάρχει σύστημα το οποίο ανιχνεύει πόσο ενεργοί είστε, κάθε πότε ανανεώνετε τις καταχωρήσεις (περιγραφές, φωτογραφίες) κλπ. Δείξτε στην πλατφόρμα το πόσο σοβαρά έχετε πάρει τη συνεργασία σας και θα σας ανταμειφθείτε!
 11. Προωθήστε την καταχώρηση σας στα social mediaΕίναι πολύ βασικό το να έχετε επισκεψιμότητα στην καταχώρηση σας. Ο πιο εύκολος τρόπος να το πετύχετε με καλή αναλογία κόπου-χρόνου/χρημάτων είναι μέσω των Social Media. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει ακόμα και δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τις κατάλληλες σελίδες/ομάδες και να τους ρωτήσετε αν μπορείτε να δημοσιεύσετε το κατάλυμα σας εκεί. Όσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχετε, τόσο περισσότερο θα αναρρίχηθείτε στην αναζήτηση.
 12. Αξιολογήσεις (Reviews)Οι superhost φαίνονται πάντα ψηλότερα από τους υπόλοιπους και υπάρχει λόγος για αυτό. Έχουν άριστες αξιολογήσεις. Παρέχετε όσα υπόσχεστε, συν κάτι παραπάνω. Προσέξτε τους τρόπους σας, την καθαριότητα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει ξεχωριστή την εμπειρία του φιλοξενούμενου σας και κάντε τον να σας αφήσει θετική αξιολόγηση.

Με τα συγκεκριμένα tips μπορείτε να βοηθήσετε την καταχώρηση σας να ξεχωρίσει και να αυξήσετε κατακόρυφα τα έσοδα σας.

Θέλετε να καταχωρήσετε τα καταλύματα airbnb σας σε μια πλατφόρμα χωρίς προμήθεια στην κράτηση? Αν ναι, διαβάστε εδώ περισσότερα για την ibnb, μια καινοτόμα πλατφόρμα για τον τουρισμό!

Customers

www.demex.gr

Είμαστε οι Demolition Experts, οι ειδικοί στις αποξηλώσεις-καθαιρέσεις και αδιατάρακτες κοπές. Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρους τεχνίτες που με επαγγελματισμό και συνέπεια αναλαμβάνουν υπεύθυνα κάθε είδους αποξήλωση με γνώμονα την ασφάλεια και τον σεβασμό στον πελάτη. Η owltech ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιστοσελίδας με μοντέρνο σχεδιασμό

Customers

www.holigreen.gr

Η εταιρεία Ηoligreen snacks & flavors ξεκίνησε το 2021 το ταξίδι της στον χώρο της υγιεινής διατροφής, με μεράκι και πάθος, σκοπεύοντας να συνδυάσει πρωτότυπες, ποιοτικές και γευστικές επιλογές που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Η owltech ανέλαβε την υποστήριξη και αναβάθμιση του eshop καθώς και την προώθηση στην Meta