Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

Seo and Marketing

SEO | Μύθοι και Αλήθειες

Τι είναι SEO?

Seo είναι τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization και σημαίνει Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης. Σκοπός είναι να δώσουμε στις μηχανές αναζήτησης τη δυνατότητα να «διαβάσουν» το περιεχόμενο των σελίδων της ιστοσελίδας μας και να την κατατάξουν στην θέση που της αναλογεί. Στον τομέα του marketing είναι η προσπάθεια για αναρρίχηση της σελίδας μας σε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης (οι πιο διαδεδομένες είναι η Google και η Bing).

Γιατί είναι χρήσιμο το Seo για την επιχείρηση μου?

Όπως θα παρατήρησες, όταν ψάχνουμε για μια λέξη ή φράση (keywords) σε μια μηχανή αναζήτησης μας εμφανίζονται μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες αποτελέσματα ανάλογα με το πόσο διαδεδομένη είναι η λέξη / φράση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 99% των χρηστών των μηχανών αναζήτησης επισκέπτεται σελίδες που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, με τους περισσότερους να προτιμούν σελίδες που είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Αν λοιπόν η επιχείρηση σου βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, αυτό θα σημαίνει και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη σελίδα σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η επισκεψιμότητα τόσο αυξάνονται και οι δυνητικοί πελάτες της επιχείρησης σου!

20 Bodybuilding Affirmations To Help You Stay Motivated – Muscle Growth Affirmations dostinex uk ketotifen : ketotifen and bodybuilding, ketotifen deutschland, ketotifen generic, ketotifen qiymeti, ketotifen tabletka terkibi

Πως γίνεται το Seo? Κάνοντας το θα έχω σίγουρα αποτελέσματα?

Το Seo χωρίζεται σε 2 βασικά μέρη, το On page Seo και το Off page Seo. Αυτά αφορούν στο τι τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Οι τεχνικές αυτές με τη σειρά τους χωρίζονται σε καλόβουλες (white hat Seo) και κακόβουλες (black hat Seo). White hat Seo σημαίνει ότι οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για την αναρρίχηση της σελίδας μας στα αποτελέσματα της Google για παράδειγμα, θα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Google. Άρα αν καταφέρουμε να βρεθούμε ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης με white hat Seo, σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε ποιοτικό περιεχόμενο στους χρήστες που μας επισκέπτονται τότε η θέση της κατάταξης μας θα παραμείνει ψηλά. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνος, δηλαδή τα αποτελέσματα αφού γίνει σωστά SEO δεν θα είναι άμεσα εμφανή. Οι Black hat Seo τεχνικές από την άλλη προσπαθούν να παραβιάσουν ή να κάνουν κατάχρηση των κανόνων αυτών έτσι ώστε να βοηθήσουν στην πιο γρήγορη προώθηση και αναρρίχηση της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτών των τεχνικών εναντι των white hat είναι ότι τα αποτελέσματα φαίνονται πολύ πιο γρήγορα. Το σημαντικό μειονέκτημα όμως είναι ότι αν κάποια στιγμή η μηχανές αναζήτησης εντοπίσουν τέτοιου είδους τεχνικές στη σελίδα σου τότε θα σου επιβάλει ποινή και θα σε ρίξει από την 50η θέση και κάτω στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι μια μηχανή αναζήτησης δεν θα διαβάσει τη σελίδα σου όπως τη διαβάζει ένας χρήστης, αλλά θα τη διαβάσει σαν κώδικα. Για ένα επιτυχημένο SEO πρέπει να δεις πως διαβάζεται η σελίδα σου από της μηχανές αναζήτησης και να φροντίσεις να την κάνεις όσο πιο ευανάγνωστη γίνεται.

On page SEO

Με τον όρο on page SEO εννοούμε τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να γίνει πιο ευανάγνωστη στις μηχανές αναζήτησης και ταυτόχρονα πιο ελκυστική για τους χρήστες που θα την επισκεφθούν.  Αυτό έχει να κάνει με τεχνικά θέματα, όπως είναι η σωστή δομή των σελίδων, η βελτιστοποίηση του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου, η κατάλληλη χρήση λέξεων κλειδιών κ.α. Ο σημαντικότερος παράγοντας για ένα αποδοτικό on page SEO είναι η ύπαρξη πρωτότυπου και συναφούς περιεχομένου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι αντιγραμμένο από κάποια άλλη σελίδα, να μην υπάρχουν διπλότυπα και να αφορά ένα θέμα που πραγματικά ενδιαφέρει το χρήστη. Στα eshop έχει να κάνει περισσότερο με τη σωστή οργάνωση του περιεχομένου (προϊόντων) με σωστές περιγραφές και σωστή χρήση meta keywords και στο να δώσεις στη μηχανή αναζήτησης να καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να πουλήσεις.

Off page SEO

Με τον όρο Off page SEO εννοούμε τις τεχνικές αυτές που αφορούν εξωγενής παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτό κυρίως έχει να κάνει με το πόσο δημοφιλής είναι η σελίδα μας σε άλλες σελίδες που εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι εξωτερικοί σύνδεσμοι (backlinks) που «δείχνουν» τη σελίδα μας αλλά και τα social signals. Στο Off page SEO είναι που γίνεται και η μεγαλύτερη χρήση Black Hat SEO και θέλει ιδιαίτερη προσοχή αν θέλουμε να αποφύγουμε την ποινή από τις μηχανές αναζήτησης. Backlink είναι ένας σύνδεσμός (link) σε μια τρίτη ιστοσελίδα που θα οδηγεί στη δική μας. Αν αυτή η τρίτη ιστοσελίδα έχει σοβαρό περιεχόμενο και υπόβαθρο στο αρχείο των μηχανών αναζήτησης τότε μπορεί να βοηθήσει και τη δική μας να αναρριχηθεί. Αυτό βέβαια χρειάζεται πολύ περισσότερα από 1 ενεργό σύνδεσμό για να λειτουργήσει και συνήθως κοστίζει αρκετά περισσότερο από το On page SEO. Τα social signals είναι η παρουσία της σελίδας μας σε δημοφιλή social media (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn κ.α.). Όσο περισσότερες αλληλεπιδράσεις έχει μια σελίδα, τόσο πιο αξιόπιστη και δημοφιλής είναι για μια μηχανή αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα του SEO εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από το περιεχόμενο της σελίδας. Αν έχεις ένα περιεχόμενο που δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους χρήστες, τότε κανένα SEO δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μην ξεχνάς ότι μια μηχανή αναζήτησης προσπαθεί  να δώσει τα πιο σχετικά αποτελέσματα για τις λέξεις / φράσης που αναζητήθηκαν.

Πότε πρέπει να γίνεται το SEO?

Το on page SEO καλό είναι να γίνεται μαζί με την κατασκευή της ιστοσελίδας μας. Θα βοηθήσει στο να είναι πιο άμεσα εμφανή τα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και αργότερα, απλά τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν με πιο αργούς ρυθμούς. Το Off page SEO είναι περισσότερο θέμα marketing και καλό είναι να εφαρμόζεται αφού έχουμε μια σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα αναζήτησης μετά από την αξιολόγηση του On page SEO από τις μηχανές αναζήτησης.

Το SEO είναι αρκετό για να αναρριχηθεί η επιχείρηση μου στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης?

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Κατά τη γνώμη μου μια σωστή καμπάνια SEO πρέπει να συνοδεύεται και από μια σειρά από διαφημιστικές καμπάνιες με ίδιο στόχο και προσανατολισμό έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατό καλύτερα ο στόχος. Μάθε περισσότερα για το Digital Marketing ή το Social Media Marketing και βοήθα την ηλεκτρονική σου επιχείρηση να φτάσει εκεί που της αξίζει

Customers

www.demex.gr

Είμαστε οι Demolition Experts, οι ειδικοί στις αποξηλώσεις-καθαιρέσεις και αδιατάρακτες κοπές. Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρους τεχνίτες που με επαγγελματισμό και συνέπεια αναλαμβάνουν υπεύθυνα κάθε είδους αποξήλωση με γνώμονα την ασφάλεια και τον σεβασμό στον πελάτη. Η owltech ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιστοσελίδας με μοντέρνο σχεδιασμό

Customers

www.holigreen.gr

Η εταιρεία Ηoligreen snacks & flavors ξεκίνησε το 2021 το ταξίδι της στον χώρο της υγιεινής διατροφής, με μεράκι και πάθος, σκοπεύοντας να συνδυάσει πρωτότυπες, ποιοτικές και γευστικές επιλογές που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Η owltech ανέλαβε την υποστήριξη και αναβάθμιση του eshop καθώς και την προώθηση στην Meta